Mediteranne mosselen
Ingrediënten voor 2 personen:
2 kilo mosselen
1 sinaasappel
1 kleine venkelknol
4 tenen knoflook
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel Italiaanse kruiden
zwarte peper, vers gemalen
Bereiding:
Spoel de mosselen onder koud stromend water. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil er vanaf. Snijd de venkel in kleine blokjes, bewaar het groen.
Pel de tenen knoflook en snij ze in plakjes.
Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de knoflook en venkel 5 minuten. Doe de geraspte sinaasappelschil en de Italiaanse kruiden erdoor en maal er wat zwarte peper boven.
Leg de mosselen in de pan en schep alles voorzichtig om. Verwarm de mosselen op hoog vuur tot ze allemaal openstaan, schep ze regelmatig om.
Doe als garnering het fijngesneden groen van de venkel over de mosselen. Serveer met heerlijke verse patatjes!
Eet smakelijk!